+31(0) 6 1160 1912 info@ibiss.eu
Selecteer een pagina

IBISS heeft veel kennis in huis over Safety en Security. En iedereen weet hoe belangrijk meldingen, observaties en gedeelde informatie zijn voor het oplossen van misdaden en het voorkomen van ongelukken. Er is echter in het algemeen weinig aandacht voor de wetenschap van het werken met meldingen, observaties, verhalen, geruchten en andere zogenaamde narratieve vormen data. Deze blog gaat daarin verandering brengen.

Alles wat in de wereld verteld, geschreven, gefilmd of geschilderd wordt valt in de klasse van narratieven. Van facebook berichten tot meldingen via 112 en van facebook berichten tot graffiti. Alle producten en diensten van IBISS hebben het delen van en werken met narratieven als basis. Vandaag willen we kijken naar de eenvoudigste vorm van werken met narratieven: er vragen over stellen.

Net als een interviewer die een politicus een vraag stelt over zijn verhaal in de 2e kamer, stellen we bij IBISS vragen over de observaties die mensen delen over wat ze opmerken op het gebied van veiligheid en beveiliging. Het is belangrijk voor de kwaliteit van de informatie in IBISS dat de mensen zelf hun observaties interpreteren. Bijvoorbeeld over wel (onderbuik)gevoel ze hebben bij hun observatie. Of over de – positieve of negatie – invloed die bepaalde mensen of factoren hebben in het narratief dat ze delen. Op die manier ontstaat heel betrouwbare en rijke informatie over het narratief. Informatie die de Security Analist helpt om de observatie goed te begrijpen én om observaties te vinden die iets zeggen over een de situatie op een bepaald soort locatie (bijvoorbeeld magazijnen), tijdens bepaalde activiteiten (zoals open dagen) of over het gedrag van bepaalde mensen (zoals slachtoffers van ongelukken).

Er zijn drie soorten informatie die IBISS uitvraagt over observatie. Tot slot van deze blog willen we uitleggen welke soorten dat zijn en waarom deze belangrijk zijn voor het goed functioneren van IBISS.

  • Vragen over vorm –
  • Vragen over functie –
  • Vragen over fenomeen –

We zijn benieuwd naar uw gedachten, suggesties en vragen over het stellen van vragen over observaties. Wilt u een demo van het ObservationPoint? Neem dan contact met ons op.